Huwelijksreis Egypte

Op zoek naar een huwelijksreis Egypte? Stop met zoeken! Team Huwelijksreisdeals.nl heeft de leukste huwelijksreizen naar Egypte en tips verzameld op deze pagina. Bekijk de mogelijkheden hieronder.

Huwelijksreis Egypte deals & inspiratie:

Huwelijksreis Egypte ♥ Zon, zee strand

Op zoek naar een huwelijksreis naar Egypte? Met zijn wereldberoemde farao’s, indrukwekkende piramides, prachtige stranden en luxe hotels is er bijna geen completere huwelijksreisbestemming te vinden dan het land Egypte. Maar dit is niet alles! Egypte heeft ook prachtige onderwaterwereld, hier kunnen jullie heerlijk duiken of snorkelen. Aan de Rode Zee heb je prachtige koraalriffen en kleurrijke dieren. Tip: Swim up kamer Egypte.

Algemene informatie

Egypte ligt in het noordoosten van Afrika en is een populaire vakantiebestemming. Het land telt ruim 95 miljoen inwoners. De Egyptenaren staan bekend om hun warmte, vriendelijkheid en gastvrijheid. Het land heeft heel veel te bieden. De populairste toeristenattractie allertijden is de piramide van Cheops in Giza.

De beste reistijd

Wat is de meest geschikte reisperiode voor een huwelijksreis naar Egypte? Het antwoord op deze vraag hangt af van welke plaats jullie gaan bezoeken.

  • Voorjaar: maart, april en mei. Dit is een perfecte periode van het jaar, de temperaturen zijn zeer aangenaam.
  • Zomer: juni, juli en augustus. Het is erg zonnig, warm en vochtig in de hoofdstad Caïro. In het zuiden is het extreem heet.

Bekijk voor een uitgebreider reisadvies naar Egypte de site Nederlandwereldwijd.nl 

Praktische informatie over Egypte

Grensdocumenten

Voor een vakantie naar Egypte heb je een geldig Nederlands paspoort nodig dat bij terugkomst nog minimaal 6 maanden geldig is. Let op: een visum is verplicht. De kosten van een visum bedragen ongeveer 25 euro per persoon en dit bedrag dient contant betaald te worden bij aankomst.

Bezit je niet de Nederlandse Nationaliteit? Dan adviseren wij je om contact op te nemen met de ambassade om na te gaan welke documenten voor jou noodzakelijk zijn.

Geldzaken

De nationale valuta in Egypte is de Egyptische pond. Geen cash meer op zak? Overal in de steden kun je Egyptische ponden pinnen. Met je creditcard kan je hier op veel plekken ook betalen. Neem je een andere betaalpas mee? Zorg er dan voor dat je deze hebt ingesteld op een wereldpas, zodat je in Egypte ook kan pinnen. Let op: aan pinnen in het buitenland zijn extra kosten verbonden. De kosten zijn afhankelijk per bank waar je geld opneemt.

♥ Ideale bestemmingen voor een huwelijksreis Egypte ♥

Marsa Alam

Met de liefde van je leven heerlijk genieten van de zon, zee en strand in een luxe all-inclusive hotel? Dan is een vakantie in Marsa Alam in Egypte een Walhalla. Hier kunnen jullie ook duiken of snorkelen in de Rode Zee. Hier liggen kleurrijke koraalriffen en prachtige vissen.

zee vis

Hurghada

Willen jullie tijdens jullie huwelijksreis cultuur proeven en heerlijk kunnen genieten van een relaxte zonvakantie? Dan is Hurghada een perfecte keuze. De regio Hurghada ligt direct aan de Rode Zee en wordt gekenmerkt door extreem warme zomers en aangename winters. In het oudste deel van de stad Hurghada, Dahar, vind je vele winkels waar je ook handgemaakte souvenirs kan kopen.

surfen in egypte

Meest gestelde vragen over Egypte 

Hoelang is het vliegen naar Egypte?
De vliegtijd van een directe vlucht vanaf Amsterdam Schiphol naar Egypte duurt circa 4 uur en 30 minuten.

Wat is het tijdverschil met Nederland?
In de zomerperiode van Nederland is er geen verschil met Egypte, in de winterperiode is het in Egypte 1 uur later.

Wij denken dat je deze bestemmingen ook leuk vindt

Ook van deze bestemmingen hebben wij de beste huwelijksreis deals & tips verzameld

Menu