Top 10 mooiste badplaatsen van Nederland voor je huwelijksreis

Nederland mag dan niet bekend staan als een tropisch paradijs, maar het heeft wel degelijk een aantal prachtige badplaatsen te bieden. Ideaal voor een prachtige huwelijksreis dichtbij huis. Van de bruisende stranden van Scheveningen tot de rustige stranden van Texel, er is voor ieder wat wils. In deze blog hebben we een top 10 samengesteld van de leukste badplaatsen van Nederland.

  1. Scheveningen Scheveningen is zonder twijfel de meest bekende badplaats van Nederland. Het strand is lang en breed en er is altijd wel iets te doen. Je kunt er surfen, zwemmen, zonnebaden en wandelen over de boulevard. Bovendien zijn er tal van restaurants, cafés en winkels te vinden.
  2. Zandvoort Zandvoort is een andere populaire badplaats, vooral bekend vanwege het racecircuit. Het strand is echter ook de moeite waard, met kilometerslange zandstranden en duinen. Er zijn tal van strandpaviljoens waar je kunt genieten van een drankje en een hapje.
  3. Egmond aan Zee Egmond aan Zee is een rustigere badplaats dan Scheveningen of Zandvoort, maar zeker niet minder mooi. Het strand is breed en lang en er zijn diverse leuke strandtenten te vinden. Bovendien kun je er heerlijk wandelen in de duinen.
  4. Bloemendaal aan Zee Bloemendaal aan Zee is vooral bekend vanwege de vele strandfeesten die er worden georganiseerd. Het strand is breed en lang en er zijn diverse strandtenten waar je kunt genieten van live muziek en een gezellige sfeer.
  5. Noordwijk Noordwijk is een badplaats die vooral bekend staat om zijn luxe hotels en restaurants. Het strand is echter ook de moeite waard, met kilometerslange zandstranden en duinen. Bovendien kun je er heerlijk wandelen en fietsen in de omgeving.
  6. Domburg Domburg is een badplaats in Zeeland en staat bekend om zijn brede stranden en gezellige sfeer. Het is een populaire bestemming voor watersporters, maar ook wandelaars en fietsers kunnen er hun hart ophalen in de omgeving.
  7. Katwijk Katwijk is een badplaats met een rijke geschiedenis. Het strand is breed en lang en er zijn diverse strandpaviljoens te vinden. Bovendien kun je er heerlijk wandelen en fietsen in de duinen.
  8. Hoek van Holland Hoek van Holland is een badplaats die vooral bekend staat om zijn haven en strand. Het strand is breed en lang en er zijn diverse strandpaviljoens te vinden. Bovendien kun je er heerlijk wandelen in de duinen.
  9. Texel Texel is een eiland voor de kust van Noord-Holland en heeft diverse mooie stranden. Het eiland is een populaire bestemming voor watersporters, maar ook wandelaars en fietsers kunnen er hun hart ophalen in de mooie natuur.
  10. Vlieland Vlieland is een ander Waddeneiland en staat bekend om zijn rust en natuur. Het strand is breed en lang, je zult je hier dagen kunnen vermaken.

Kortom, Nederland heeft diverse mooie badplaatsen te bieden, die allemaal hun eigen charme hebben. Of je nu op zoek bent naar een bruisende sfeer of juist rust en natuur, er is voor ieder wat wils. Maak er een lang weekend van en boek een huisje op een vakantiepark in Zeeland of een ander vakantiepark aan zee en geniet van al het moois ons land te bieden heeft